Dit jaar laat de campagne zien hoe het is om na de -dikwijls zeer ingrijpende- behandeling weer een hobby op te pakken of een nieuwe uitdaging aan te gaan. In een fotografische documentaire reeks zijn (ex-)patiënten gevolgd tijdens de eerste keer kamperen, zwemmen met een speciale snorkel en bij de kapper. De confronterende, maar tegelijk hoopvolle verhalen laten zien hoe patiënten hun leven weer oppakken of verrijken na de behandeling en gaan in op de symptomen van de ziekte en hoe deze symptomen te herkennen.

Dit zijn beelden van tijdens de fotoshoot. We hebben veel respect voor deze doorzetters die hun inspirerende verhaal willen delen

Wat begon als huidkanker op haar neus, leidde tot een tumor. Yvonne is herstellende van een ingrijpende operatie, waarbij haar neus is geamputeerd. Als alles goed gaat, krijgt ze dit najaar een neusprothese aangemeten. Toch begeeft ze zich langzamerhand weer vaker buitenshuis.

De eerste keer naar de kapper was spannend, maar nu kijkt Yvonne hoopvol in de spiegel.

Door mee te doen aan de campagne wil ze iedereen op het hart drukken alert te zijn op ongewone plekjes, naar je lichaam te luisteren en tijdig aan de bel te trekken als je het niet vertrouwt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top